Prostovoljstvo in krvodajalstvo

Na prostovoljstvo, dobrodelnost in pomoč drugim, dajemo zelo velik poudarek. Cilj projekta je, predstaviti otrokom pomen prostovoljstva in krvodajalstva

Zbiramo zamaške, katerih namen je pomagati otrokom npr. pri zdravljenju, nakupu vozila, invalidskega vozička, pripomočkov .

Prazne kartuše in tonerje zbiramo za pomoč organizaciji Rdeči noski-Klovni zdravniki; vsaka reciklirana kartuša pomeni donacijo za Društvo za pomoč trpečim in bolnim. Uspešno zberemo več škatel kartuš in tonerjev na leto. Pri tem nam poleg staršev pomagajo tudi lokalna podjetja.

Ob krajevnem prazniku Sv. Lucije na sejmu prodajamo izdelke, ki jih naredimo delavci vrtca, izkupiček pa namenimo otroku iz socialno ogrožene družine.

Otroci, zaposleni in starši, pripravimo akcijo zbiranja in izmenjave starih odrabljenih otroških oblačil, športne opreme in igrač v dogovoru z RK Piran.

Za zavržene živali v Obalnem zavetišču, vsako leto zbiramo hrano, oddeje, igrače, … odziv otrok in staršev je vedno pozitiven.

Vsako leto ob dnevu prostovoljstva, zelo aktivna prostovoljka ga. Irena Dolinšek predstavi svojo pravljico Rdeča Kapljica, vsem najstarejšim otrokom vrtca.
Organiziramo in izvedemo skupno krvodajalsko akcijo,  zaposleni in starši naših otrok. Vedno se nas zbere kar veliko in v spremstvu predstavnikov RK Piran darujemo kri. S starši aktivno sodelujemo in vzgajamo otroke v čutu za so-pomoč vsem šibkejšim in pomoči potrebnim.

 Nazaj na projekte