TEKAŠKE URICE – PRIPRAVA NA LUMPI TEK

Urban Praprotnik, tekaški trener, je skupino otrok iz vrtca, navduševal za tek, gibanje in šport na splošno. Tekaške urice je organiziral Mercator, kot priprave na Lumpi tek, ki vsako leto poteka v okviru Ljubljanskega maratona.

Otroci so ob vprašanju, zakaj tečejo, navdušeno naštevali; ker se tako bolje razgibam, , ker s tekom postanem hitrejši in močnejši, ker bom lahko tekla z nono, ker bom prehitela prijatelje, … ker se jim zdi, da bodo poleteli v zrak.

Sledilo je ogrevanje in razgibavanje po vseh igralih velikega igrišča, tek po dolgi ploščadi igrišča ter razgiban in igrivi tek po avtokampu, do Seče in nazaj.

Organizirali so tudi izlet na Lumpi tek, ki so se ga udeležili starši in otroci iz našega vrtca, ki je bil izbran, kot najnižje ležeči slovenski vrtec.

Vrtec Morje je zelo aktiven eko vrtec z zdravo prehrano, učilnicami v naravi, ter velikimi igrišči z igrali, kjer se otroci veliko gibajo, učijo različnih spretnosti ter igrajo različne igre. Z gibanjem spoznavajo svet, pri tem pa se sprostijo in so zadovoljni, zato radi prihajajo v vrtec. Zavedamo se, da s tem uravnavajo telesno rast in razvoj, pridobivajo gibalne in ročne spretnosti. Otroci, ki so spretni in obvladajo različne gibalne veščine pa so zmožni hitro in dobro osvajati nove, tudi posebne veščine, ki jim olajšajo kognitivni razvoj.

Upam, da bodo otroci ob tako pozitivnih spodbudah trenerja, vzgojiteljev in staršev, vedno radi tekli, se pri tem zabavali in nezavedno skrbeli za zdravje in dobro počutje.

Ravnateljica Leonora Drgan, prof.mag.zg.uč.Nazaj na novice