NASTOP KITARISTK

Glasba povezuje ljudi na neverbalni ravni, ima močan vpliv, je umetnost in oblika zabave.

Ob glasbi otrok izraža svoje občutke in misli. S petjem, igranjem, poslušanjem in izmišljanjem glasbe, glasbo doživlja, poustvarja, ustvarja, se z njo izraža in komunicira. Poje, posluša, posnema, si izmišljuje nove verze, jo spremlja z glasbili in gibanjem.

Pri tem mu pomaga odrasli, v vrtcu strokovno usposobljeni vzgojitelji in njihovi pomočniki.

Ponudijo mu glasbila, male ritmične instrumente, glasbene kotičke, glasbo, glasbene pravljice, literaturo. Da bi bilo za otroka čim bolj kvalitetno, se ves čas izobražujejo; hodijo na glasbene seminarje, se učijo nove pesmi, ponujajo otroku nove instrumente (glasbene tube, cajone), jim igrajo na flavto, el. klavir.

Tokrat, drugič po več letih, se je skupina strokovnih delavk izobraževala v igranju kitare. Dva meseca nas  je učil glasbenik-kitarist Stane Bakan Večkrat sem se jim pridružila in skupaj smo ustvarjali, pridno vadili, se zabavali in prepevali.

Vse naučene pesmi oz. spremljave na kitari, smo predstavili na koncertu za otroke. Bil je zelo uspešen saj so otroci in vzgojiteljice ves čas z nami prepevali. Pridobljeno znanje bomo z veseljem prenašali po skupinah in enotah ter individualno na otroke.

 

Leonora Drgan, mag.prof.zg.uč.

 

 Nazaj na novice