Gasilci na obisku

Na obisk v italijansko skupino otrok  vrtca La Cocinella – enota Strunjan so prišli profesionalni gasilci in predstavili svoje delo.  K sodelovanju smo bili povabljeni tudi otroci in vzgojiteljice slovenske skupine vrtca Morje – enota Strunjan.

 

Gospod Peter, Oskarjev in Vitanov očka, je organiziral srečanje ter s seboj pripeljal še dva sodelavca. Peter je profesionalni gasilec, eden od sodelavcev je poklicni gasilec potapljač, drugi pa reševalec iz globin in višin.  Vsak od njih je predstavil svoje delo in naloge, ki jih opravljajo. S seboj so pripeljali tudi opremo, ki jo uporabljajo pri delu, nam jo natančno opisali ter demonstrirali, kako se pravilno uporablja. Kasneje so tudi otroke povabili, da sami preizkusijo opremo, ki jo gasilci in reševalci uporabljajo pri reševanju. Otroci so bili nad predstavitvijo gasilcev zelo navdušeni in vsi prisotni smo se veliko novega naučili.

To pa ni bilo edino sodelovanje med italijanskim vrtcem La Cocinella in vrtcem Morje (obe enoti Strunjan). Skupaj izvajamo razne ustvarjalne delavnice, vadbene ure ipd. Tudi kulturni dan praznujemo skupaj. Obe skupini, tako slovenska kot italijanska, predstavljamo otrokom lutkovne igrice hkrati v slovenskem in italijanskem jeziku. Zadnja leta je sodelovanje med slovensko in italijansko skupino še bolj intenzivno in zelo uspešno. Namen takšne izmenjave je predvsem ta, da so otroci obeh skupin deležni dvojezičnosti.Nazaj na novice