Jabolčna pita

SESTAVINE: 1,2 kg jabolk, 2 jogurtova lončka sladkorja, žlička mletega cimeta,
2 vanili sladkorja, 2 jogurtova lončka gladke moke, 2 jogurtova lončka pšeničnega zdroba,
pecilni prašek, ščepec soli, 150 g masla, 20 g masla za pekač

Oprana jabolka olupimo in naribamo, ter jim dodamo lonček sladkorja, cimet in vanili sladkor.
Posebej pripravimo zmes ( moka + pšenični zdrob + sol + pecilni prašen + lonček sladkorja +vanili sladkor ).
V namazan pekač damo plast suhe zmesi ( 2 lončka). Pokrijemo z polovico naribanih jabolk. Nanj potresemo še 2 lončka suhe zmesi.
Nato še preostala jabolka in zadnja plast suhe zmesi. Zgoraj narežemo na rezine maslo.
Pecivo damo v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija za 40 min.

Želimo dober posladek



Nazaj