“ŽABE” Z VELIKIM SRCEM

Dvajset parov iskrivih oči, prav toliko parov pridnih rok in dvajset toplih srčkov šteje naša skupina. Najine žabe dobro vedo, da je potrebno sodelovati, zato da nekaj uspe. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Zavihali smo rokave in se podali v dobrodelno misijo Hladilnik toplega srca, ki jo organizirata Radio Capris in Zveza prijateljev mladine.

Ves december smo posvetili dobrim dejanjem, ki so nam jih v svojih pisemcih nalagali škratki. Trudili smo se biti še bolj pozorni, prijazni in prijateljski. Izdelali smo svečnike za obdaritev starejših občanov. S pesmijo in otroškimi izdelki, smo se zahvali li vsem, ki v vrtcu skrbijo zato, da stvari tečejo kot morajo. Za veliki finale pa smo še pristopili k zbiralni akciji za Hladilnik toplega srca.

V vrtcu smo se veliko pogovarjali o tem kaj pomeni, če si v stiski, kako lahko pomagaš nekomu, ki pomoč potrebuje, in kaj lahko narediš, da nekomu polepšaš dan. Dogovorili smo se, da bomo izdelali rdeč hladilnik in ga napolnili z različnimi dobrinami, ki bodo mnogim polepšale praznike. K sodelovanju smo povabili tudi starše. Naš hladilnik je bil z njihovo pomočjo prenapolnjen, zato smo morali vrečke in zaboje zlagati ob njem. Zbrano smo odnesli v praznični studio Radia Capris.

Za nami so čudoviti dnevi in nič nam jih ne more pokvariti!

Hvala vsem, ki ste prispevali, da nam je ta akcija uspela. Hvala tudi za spodbudne in tople besede, ki ste nam jih namenili. Hvala Radiu Capris, da ste nas sprejeli in omogočili, da smo vse skupaj še globje doživeli.

Največji dosežek pa je, da smo otrokom uspeli zbuditi občutek za sočloveka. Če vsaj kanček tega občutka ohranijo in odnesejo seboj v življenje, bo naša prihodnost svetla!

Vzgojiteljici Martina Jakus in Tina Dekorti

 

 Nazaj na novice