V vrtcu JEŽEK sta nas obiskala reševalca

V vrtcu JEŽEK sta nas obiskala reševalca g. Dominik Konc in reševalka Eva Panjič iz reševalne službe slovenske Istre

V sodelovanju s starši smo povabili reševalca g. Dominika Konca in sodelavko Evo Panjič iz ZD Izola, da nam predstavita svoj poklic reševalca in njuno službeno vozilo..

Otrokom sta predstavila svoje naloge, povedala sta jim v katerem primeru pokličemo reševalce in na katero številko so reševalci dosegljivi.

Sledil je praktični prikaz oskrbe ponesrečenca. Nekaj najpogumnejših otrok se jima je prepustilo v oskrbo. Enemu med njimi je imobiliziral roko, drugemu nogo,…. pokazal nam je kako zgleda preveza rane na roki in nogi. Tako so otroci spoznali kako reševalec ravna v različnih primerih in s katerimi pripomočki lahko pomaga. Za pogum otrok so najprej poskrbele strokovne delavke, katere so otroke pripravile na njun prihod in se tudi same prepustile v oskrbo.

Nato sledilo tisto kar so otroci najbolj pričakovali – ogled reševalnega vozila pred vhodom v vrtec. Najprej smo si pobliže ogledali vozilo se sprehodili okrog in skozi reševalno vozilo. Pokazala sta nam znake reševalnega vozila, aparate, ki jih imajo in uporabljajo v reševalnem vozilu. Dovolila sta tudi, da se otroci usedejo na njun  sedež. Na koncu sta prižgala še lučke na vozilu in njim je sledila še težko pričakovana sirena.

Ob odhodu so otroci reševalcema  pomahali v slovo in glasno oponašali zvoke sirene.

Obema reševalcema se otroci in vzgojiteljice enote Ježek zahvaljujemo za dober prikaz njegovega plemenitega dela.

 

…in še nekaj utrinkov  s skupnega druženja z reševalcem …

zapisala

Snežana Anđel, dipl. vzg.Nazaj na novice