PRAZNOVANJE LETNIH ČASOV PRI MIŠKAH, MRAVLJICAH IN JEŽKIH

Čas hitro beži, otroci pridno rastejo, narava se spreminja in menjavajo se letni časi.  Vsak seboj prinese novo veselje. Tako so nas obiskale teta Jesen, zimska vila in deklica Pomlad.

Lepega jesenskega dopoldneva nas je prišla obiskat teta Jesen. S seboj je prinesla jesenske plodove (kaki, kostanj, grozdje, …). Plodove smo tipali, vonjali in okušali. Pridne kuharice so nam pripravile pečena jabolka in krompir. Ko smo se okrepčali z okusnimi jesenskimi plodovi smo pozdravili teto Jesen z rajalnim plesom.

Mraz je potrkal na vrata, hladen veterc je završal pred naš vrtec in obiskala nas je zimska vila, ki je seboj prinesla čarovnijo. V eni izmed igralnic je pričarala pravo zimsko vzdušje.  Vse igrače, in omare je prikrila v snežno belino. Otroci so vstopili v pravljični svet. V kotu je spala utrujena od dela zimska vila. Brž ko se je prebudila,  je otrokom povedala zgodbo v slikah Zimski prijatelji (M.C.Butler in V. Muha). Nato so otroci tudi sami pripovedovali o zimskih radostih, ki so jih že doživeli. A za konec jih je pričakalo pravo presenečenje. Zimska vila je v igralnico prinesla sneg iz papirnatih rezancev in že se je začelo zimsko veselje.  Kepe in kepice so letele na vse strani. Najpogumnejši pa so se kar zakopali v kup snega. Otroški smeh je odmeval vse dopoldne. Zimska vila se je na koncu poslovila in obljubila, da naslednje leto spet pride.

Na našem igrišču smo praznovali prihod pomladi. Otroci iz skupine Miške so pripravili dramatizacijo ljudske zgodbe »Trije metulji«. Sami so izdelali kostume in scenografijo ter povabili prijatelje sosednjih skupin na predstavo. Ostali skupini sta predstavljali rože na travniku. Na koncu smo priklicali še deklico Pomlad in z njo zarajali ob pomladnih pesmih.Nazaj na novice