POSKOČNI MUZIKANTI IN PIKAPOKA V NAŠEM VRTCU

V mesecu oktobru 2019 se je naša najstarejša skupina KLOBUČKI iz enote Ježek v sodelovanju s starši in ravnateljem prijavila v veliki nagradni natečaj »Poskočna turneja«, ki je potekala po slovenskih vrtcih. Posneli smo koreografijo na otroško pesem Poskočnih muzikantov z naslovom Pika poka (http://bit.ly/poskocni-pikapoka).

V dogovoru z otroki smo se vsi oblekli v barve pikapolonice in posnetek posneli v naši igralnici. Konec oktobra smo ga naložiti na Facebook stran Pikapolonica in s pomočjo vseh dobljenih glasov postali eni izmed petdesetih nagrajencev in si tako  pridobili nagrado za obisk dveh poskočnih muzikantov Dejana Krajnca in Nejca Tratnjeka v našem vrtcu. Nagrado pa kot smo obljubili ob prijavi z velikim veseljem delili z vsemi otroki in vzgojiteljicami naše enote Ježek.

Poskočna muzikanta sta nas tako obiskala 23. decembra. S seboj sta pripeljala tudi maskoto Pikapoko. Otroci so vse tri z navdušenjem pričakali in sprejeli kar pred vhodom vrtca.

Vsi skupaj smo najprej zapeli njihovo najbolj znano pesem »Adijo madam« nato smo rajanje nadaljevali s petjem in plesom ob otroških pesmih, ki jih vsi dobro poznamo: »Naša četica koraka, Kje je palček, Ko si srečen, Mi se imamo radi, «

Veselo druženje smo zaključili s pesmijo Pikapoka in poskočnima glasbenikoma pokazali še našo koreografijo.

Na koncu smo naredili še nekaj skupinskih fotografij za spomin, otroci pa so dobili kartico s fotografijo Poskočnih muzikantov. Vsi so bili obdarjeni tudi s strani Pikapoke. Malčki so se nagrad zelo razveselili.

V zahvalo za obisk smo Dejanu, Jožetu in Pikapoki podarili istrsko hišico iz gline, ki smo jo sami naredili.

Vsi mali in veliki Ježki smo si bili enotni, da so Dejan, Jože in Pikapoka s svojim obiskom, s poskočno energijo in petjem slovenske glasbe še bolj polepšali naš pravljični december. Res je, skupaj nam je bilo zelo lepo.

Snežana Anđel, dipl. vzg.

    Nazaj na novice