PIKA NOGAVIČKA NA OBISKU V ENOTI JEŽEK

Čisto zares, nas je obiskala prava Pika Nogavička.

Ja, tista navihanka gori s Severa, ki ima pegice in dve oranžni kiti, pa govori in tudi prepeva švedsko.

S svojo igrivostjo in navihanostjo nas je vse spravila v dobro voljo in smeh. Zaupala nam je, da se te dni potika po obali. Mogoče jo je pot zanesla k nam, ker smo ji pisali pismo ali pa dejstvo, da ji ljudje tam na Švedskem velikokrat rečejo naj se gre solit, ko kakšno ušpiči. Pa si je Pika rekla:»Kje pa naj najdem toliko soli?«Ja, ob morju in tako jo je pot pripeljala k nam.

Povedala nam je, da tudi v palačinke damo ščepec soli in tako smo skupaj zapeli pesem o palačinkah in se učili peči palačinke. Čez kakšen dan pa bomo pekli  palačinke po Pikinem receptu.

Pika nam je med drugim zaupala, da zelo pogreša svojega g. Ficka in konja, vendar sta ji njena dobra prijatelja Tomaž in Anica podarila plišastega konjička in plišastega g. Ficka, tako, da ji oba delata družbo na poti.

Pika nas je vse povabila v svoj namišljen vrt tam na robu mestu ob vili Čira čara, kjer smo druženje zaključili kot se za takšno rajanje spodobi s Pikinim plesom in petjem in ko smo že mislili, da bo Pika odšla je prišel pismonoša in prinesel veliko skrinjo polno čokoladnih cekinov, katero ji je poslal njen oče. Dobrosrčna Pika jih je razdelila med vse nas.

Pika je prav posebna deklica dobrosrčna in navihana in vsi ježki se veselimo njenega ponovnega obiska.

Zapisala:

Snežana Anđel, dipl. vzg.Nazaj na novice